Něco o tuřínu

V tomto týdnu jsme zařadili poprvé do jídelníčku starou zemědělskou plodinu – tuřín. Něco o tuřínu:

Tuřín má dlouhou historii, pěstovaly ho už starověké národy ve Středomoří. Tato kořenová zelenina se hodí skvěle do teplých salátů, ale i k masu. Obsahuje vitamin C, vápník a má hojivé účinky. V kuchyni ho navíc využijete celý včetně listů. Lahůdkové odrůdy tuřínu vypěstovali lidé teprve nedávno zhruba před padesáti lety. Ačkoli tuřín není zrovna nejoblíbenější zeleninou, je velice zdravý a díky tomu, že obsahuje 90 % vody. Má léčivé účinky, nejčastěji se používá proti chorobám zažívacího ústrojí. Skvěle dietněji nahradí brambory.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s

Tento web používá Akismet na redukci spamu. Zjistěte více o tom, jak jsou data z komentářů zpracovávána.