Dnešní bezlepkové menu s receptem :-)

15110413_1411663745520112_1407016594995808866_o 15196009_1411663752186778_5397542329420477699_o15110906_1411663748853445_4009776286702659587_o

Dnes jsme měli opět bezlepkový a bezmasý den. Ráno dětem chutnala cereální bezlepková kaše s javorovým sirupem, v poledne zeleninová polévka z mnoha druhů zeleniny, nezahuštěná moukou. Hlavním chodem byly rýžové těstoviny s cuketovou omáčkou. Recept níže! Dobrou chuť a velké díky paní kuchařce. 🙂

Bezlepkové těstoviny s bezlepkovou cuketovou omáčkou

Pro čtyři děti

4 mini cukety (mladé křupavé cukety)
cibule
1 kelímek smetany na vaření (nebo šlehačky)
sůl
pepř
zeleninové koření
olivový olej
oregano nebo bazalka (nejlepší je čerstvé)
1 stroužek česneku
těstoviny
mozzarella, parmazán

Na olivovém oleji orestujeme zlehka cibuli, přidáme najemno nakrájenou cuketu i se slupkou, krátce orestujeme. Zalijeme smetanou na vaření, necháme chvíli vařit a přidáme čerstvé nebo sušené oregano (bazalku), sůl, zeleninové koření, pepř a vaříme do změknutí cuket. Nakonec přidáme rozmačkaný stroužek česneku a už vaříme jen krátce. Rozmixujeme ponorným mixérem. Pokud se nám omáčka zdá málo hustá, můžeme ji zahustit např. trochou jíšky z kukuřičné mouky. Servírujeme na uvařené těstoviny a posypeme buď nadrobno nakrájenou mozzarellou, anebo sýrem typu parmazán

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s

Tento web používá Akismet na redukci spamu. Zjistěte více o tom, jak jsou data z komentářů zpracovávána.